Remarcabilul studiu despre infometarea controlata

Valter Longo¹, împreună cu un grup de biologi (gerontologi, de fapt) are o alta perspectivă asupra sistemului nostru imunitar: dacă îl forţezi suficient de mult, o să îl obligi să:

a) îţi facă un pic de curăţenie în ogradă  = să elimine celulele defecte
b) se regenereze accelerat = să îţi creeze atât de multe celule noi încât poţi spune că o să ai un alt sistem imunitar (exagerez puţin, normal)

Doctorul Longo e cercetător senior, nu un ţaca-paca, la fel ca şi echipa lui, de altfel. A făcut mai multe studii în ultimii 5 ani (deocamdată doar pe şoareci) şi rezultatele sunt remarcabile². Demente, de-a dreptul.


 

Despre ce dracu e vorba?

Despre înfometare timp de 2-4 zile o dată la 6 luni. Stimulează sistemul imunitar.

Potrivit lui Valter Longo, de la Universitatea California de Sud³, înfometarea obligă organismul să conserve energie. Atunci, corpul reciclează multe celule imunitare de care nu are nevoie, de obicei pe cele care au fost distruse anterior.

După ce alimentaţia normală este reluată, organismul va semnala celulelor imunitare să se regenereze, să fie produse într-un număr mai mare, ducând astfel la formarea unui nou sistem imunitar.

Procedura este utilă mai ales după chimioterapie, când celulele sunt distruse, dar şi pentru a combate efectele negative ale îmbătrânirii. Mai mult, în urma unui studiu cercetătorii au observat că bolnavii de cancer care au ţinut un post negru cu 72 de ore înainte de chimioterapie au pierdut mai puţine globule albe în urma procedurii de tratament. De asemenea, experimente făcute pe şoareci au demonstrat că înfometarea reduce mortalitatea şi efectele negative ale medicamentelor pentru chimioterapie. Tratamentul pentru cancer distruge de obicei sistemul imunitar al pacientului, iar această dietă ar putea să reducă efectele negative.


Cateva cifre din studiul minune:

 

  • doar înfometarea singură, fără chimioterapie a redus cancerul
  • înfometarea + chimio a fost mult mai eficientă
  • 20 % dintre şoareci au fost vindecaţi de cancer (pentru o formă foarte agresivă de cancer)
  • 40 % dintre şoareci au fost vindecaţi (pentru o formă mai uşoară a aceluiaşi tip de cancer)
  • nici un şoarece nu a supravieţuit doar tratat cu chimio

Primele rezultate ale efectului înfometării asupra sistemului imunitar¹¹ şi al cancerului au fost descoperite din 2008 şi de atunci re-testează terenul. Încă nu au trecut la verificări pe oameni, dar noua perspectivă mi se pare foarte mişto.

Mai fain mi se pare că am mai auzit de perspectiva asta: e vorba de super oncologul Gerson care ar fi vindecat mii de oameni de mulţi ani. La fel de simplu: cu detoxifierea extremă (în afară de litri întregi de sucuri de fructe şi legume include şi clismă de 2-3 ori/zi).

Până şi noi, românii am făcut progrese frumoase aici.


Legenda:

¹ – biogerontologistul Valter Longo

² – studiul citit in ziarul britanic The Telegraph

³Universitatea California de Sud (unde lucreaza doctorul Longo)

¹¹ Studiul doctorului Longo


29.06.2014
.dini, thank you, Captain Obvious

4 răspunsuri la „Remarcabilul studiu despre infometarea controlata

Lasă un comentariu